Filip Zegers, Onze dirigent

 • 

Dirigent Filip Zegers (°1986) kan een rijkelijk gevuld palmares voorleggen. Zijn eerste muzikale stappen zette hij aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans in Tongeren waar hij met volle overgave trompetles volgde. Zegers behaalde na zijn middelbare studies zijn bachelor diploma klassiek trompet aan het Conservatorium in Maastricht. Zijn muzikale honger was verre van gestild en hij trok weer de grens over. Nu naar de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen en stak er een Master diploma Baroktrompet op zak.
 
Op het lijvige cv van Filip prijken meerdere stages in het Lemmensinstituut (Leuven). Hij kreeg er les van gerenommeerde namen als Petré en Boffé. Hij volgde eveneens privé-lessen en Master Classes bij gerenommeerde trompettisten zoals Per-Otto Johansson, Reinhold Friedrich en Kristian Steenstrup. Nog meer op zijn cv staat de jaarlijkse training van het ‘Limburgs Orkest van Jeugd en Muziek’, waarvan hij acht jaar lid was.
 
Na zijn middelbare studies schreef Filip zich in aan het Conservatorium van Maastricht, waar hij les kreeg van de heer B. Wiame. Het buitenland liet Zegers maar niet los. In het academiejaar 2012-2013 trok hij naar het Conservatorium van Amsterdam en genoot er de opleiding baroktrompet. Hij kreeg hier les van de heer Immer Friedemann, die hem verder begeleidde naar zijn diploma van Master in de Baroktrompet. Om zich nog verder te specialiseren in trompet kreeg hij les van de heer Wolters.
 
Als freelance trompettist heeft Filip Zegers aan verscheidende concerten meegewerkt met het LSO (Limburgs Symfonie Orkest Maastricht), Brabelio, Hannoversche Hofkapelle en Haydn Sinfonietta Wien.
 
Nu geeft onze dirigent trompetles aan de Academie Haspengouw (Sint-Truiden) en ook aan het VIIO in Tongeren.
 
Vandaag zijn wij vooral trots dat hij bij de Koninklijke Harmonie Sint-Catharina in Kortessem en de Koninklijke Fanfare Hoop In De Toekomst Hoepertingen dirigeert. En of hij dat goed doet!  
In een notendop:  
1. Opleiding in Conservatorium Maastricht (docent: de Heer B. Wieme)
2. Master in de Barokttompet Keulen (docent : de heer F. Immer)
3. Dirigent van jeugdharmonie MiGiMo van 2010-2011
4. Gastdirigent op muziekkamp van de Koninklijke Fanfare Hoop In De Toekomst Hoepertingen
5. Dirigent kopersectie op het muziekkamp van Koninklijke Harmonie Gronsveld
6. Vervangingen bij verschillende maatschappijen bij afwezigheid van dirigent (o.a. Sint-Lambertus Neerharen, Koninklijke Harmonie Sint- Cecilia Gingelom, Koninklijke Harmonie Kunst na Arbeid Gors-Opleeuw, Koninklijke Fanfare Hoop In De Toekomst Hoepertingen, Koninklijke Harmonie Sint-Aloysius Alken, Harmonie Ons Genoegen Herkenbosch(NL), Koninklijke Harmonie St-Cecilia Stokkem)